Кламер БГ - Новини: Изненадващо уволнение на зам.-министъра на енергетиката Александър Николов

Изненадващо уволнение на зам.-министъра на енергетиката Александър Николов

България

|
Четв, 12 Авг 2021г. 17:09ч.
Изненадващо уволнение на зам.-министъра на енергетиката Александър Николов

Александър Николов, сн. БГНЕС

Неочаквано е освободен от длъжност заместник-министърът на енергетиката Александър Николов, който бе номиниран от "Има такъв народ" за енергиен министър в предложения от партията на Слави Трифонов проектокабинет, който не успя да се състави.

Това съобщиха от Министерския съвет в четвъртък, без да посочват мотивите за отстраняването на Николов. Не се казва и да има назначен нов човек на неговото място.

До влизането му в служебното правителство Николов не бе познат на широката общественост. При назначаването му за зам.-министър бе посочено, че притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера.

За времето от назначаването на служебното правителство Александър Николов е дал няколко интервюта за медиите, за разлика от енергийния министър Андрей Живков. Той е отговарял по-често на журналистическите въпроси от началника си.

mediapool.bg