Кламер БГ - Новини: Издаваното в Холандия списание "Диалог" отличено за разпространение на българска култура

Издаваното в Холандия списание "Диалог" отличено за разпространение на българска култура

Общество

|
Пет, 20 Май 2016г. 18:44ч.
Издаваното в Холандия списание "Диалог" отличено за разпространение на българска култура

Българското списание "Диалог“, което се издава в Холандия, спечели тазгодишната награда на фонд "13 века България“ за принос в разпространението на българската култура, предаде БНР в петък.

Призът беше връчен при закриването на 12-та световна среща на българските медии, която се проведе в Прага и чийто организатор е Българската телеграфска агенция.

"Списание "Диалог" беше замислено като списание за българите в Холандия и Белгия, но постепенно някак си се разпространи в цял свят. То има формати в цял свят, има в Австралия, в Америка, във Франция, Германия, в абсолютно всички европейски страни", коментира

Даниела Горчева, издател на списанието и автор на Mediapool.

"Диалог" излиза от 2003 г. на 32 страници, пет пъти годишно, половината цветно, половината черно-бяло. "Рубриките са разнообразни, има история, има общество, култура, има детски рубрики, тъй като целта на "Диалог" беше да подкрепя българския език на децата на българи в Холандия, разбира се, коментари политически, помагаме на България предимно с критика. Тиражът е две хиляди, обаче всъщност се оказа, че тези, които го прочетат, го изпращат на свои приятели", допълва Горчева.

mediapool.bg