Кламер БГ - Новини: Иванов отговори на Панов: Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента

Иванов отговори на Панов: Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента

България

|
Четв, 11 Ноем 2021г. 13:38ч.
Иванов отговори на Панов: Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента

Иванов отговори на Панов: Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на подкрепения от формацията независим кандидат за държавен глава Лозан Панов, който преди дни обяви, че обединението би извършило предателство, ако крои планове да управлява с БСП.

"Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим. За разговор и за конституционно мнозинство партньор е всеки възможен депутат. Ако докараме ГЕРБ и ДПС на власт как ще го наречем това? "Демократична България" има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта", каза Иванов пред БНТ по повод тезата на Панов.

Той каза, че "Демократична България" подкрепя Лозан Панов заради неговата доказана независимост.

Според него България е обречена на коалиции и основната задача е да се създаде работещо мнозинство в парламента.

"Ако искаме да избегнем риска от свръх концентрация на власт в президентството, който и да е президент, има един единствен начин и това е силен парламент. Правителство, което си поеме ролята и започне да си върши работата. Правителство без ГЕРБ и ДПС. Тогава, който и да е следващият президент, ще се върне към ролята си", допълни той.

В сряда кандидатът за президент излезе с дълъг статус във Фейсбук, в който на практика атакува почти всички политически играчи. Той отправи критики към партии, както и към бивши и към настоящи политици – БСП, ГЕРБ, "Продължаваме промяната", "Демократична България", Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Симеон Сакскобургготски и т.н.

"Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система. Днес рожбите на угоените паяци - Румен Радев и Бойко Борисов - играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят "угоените паяци" на бившата репресивна машина на комунистическия режим", написа Панов по адрес на формацията, която подкрепи кандидатурата му за президент.

mediapool.bg