Кламер БГ - Новини: Ива Митева: Разколебана съм от политиката, тя е сложна игра

Ива Митева: Разколебана съм от политиката, тя е сложна игра

България

|
Ср, 11 Авг 2021г. 17:53ч.
Ива Митева: Разколебана съм от политиката, тя е сложна игра

Ива Митева, Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента и депутат от "Има такъв народ" Ива Митева не е сигурна дали ще се кандидатира за нов мандат като народен представител.

"Разколебана съм като цяло от политиката. Аз виждам всички народни представители от всички парламентарни групи. Сигурно съм ви досадила да казвам, че нещата от другата страна са по-различни", каза Митева пред журналисти в парламента.

Попитана дали при евентуални нови избори, каквито се очертават, ще се кандидатира отново за депутат, Митева отговори, че не знае какво решение ще вземе и го "умува".

Всъщност Митева е била депутат във вече два парламента, макар и с кратък живот. Тя е от новите лица в политиката - преди през април да се присъедини към хората на Слави Трифонов, тя беше правен експерт към Народното събрание.

"Политиката се оказва, че не е толкова просто нещо. По-лесно е да бъдете експерт, наистина. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би и аз все още не съм се научила да я играя. Може би съм по друг човек. Може би... Не знам. Чувствителността ми е такава. Опитвам се, виждате, да балансирам", призна Митева.

Тя все пак каза, че е хубаво "млади и нови хора да участват в политиката". "Ако всички казваме "моят глас няма да направи нищо", ако всички казваме "аз съм безпомощен", тогава къде отива гражданската позиция, къде отива правото ни да се възмущаваме? Тогава как тази държава ще функционира? Ако всички стоим и гледаме отстрани - да, по-удобно е. Аз самата осъзнавам, че е по-удобно. Но не смятам, че това е решението и го казвам много пъти и съм абсолютно искрена - че смятам, че все повече и повече хора не трябва да се страхуват и да участват в политиката", добави председателят на парламента.

mediapool.bg