Кламер БГ - Новини: ИАППД проведе Ден на отворените врати

ИАППД проведе Ден на отворените врати

България

|
Пон, 02 Ноем 2015г. 11:22ч.
ИАППД проведе Ден на отворените врати

№ 2 Флотска кулаДен на отворените врати под мотото „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“ се проведе на 30 октомври (петък) в Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ (ИАППД), съобщиха пред Maritime.bg от агенцията. За всички нас голямата река е многовековна история, настояще и надежда за бъдеще, затова имаме голямото желание да припомним с какъв природен феномен граничи България, с тези думи изпълнителният директор на Агенцията инж. Павлин Цонев откри събитието. След което направи презентация, проследяваща промените в работата на структурата през годините от нейното създаване до днес.

muzeiВ рамките на Деня на отворените врати бе открита музейна сбирка, събрала десетки инструменти от миналия век. Експонатите са изложени за гражданите и гостите на град Русе във Флотската кула, където е разположена и Хидрометеорологичната станция на Агенцията. В края на деня хидрографския кораб „Вит“ извърши плаване посока Дунав мост с желаещите да се качат на борда му.

Агенцията обяви конкурс за участие на тема „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“. Деца от три възрастови групи ще имат възможност да изпращат творбите си в раздел за фотография, рисунка и литературно произведение на адрес гр. Русе 7000, бул. „Славянски“ № 6, както и по електронна поща на konkurs@appd-bg.org.

С произведенията си победителите ще спечелят място в предстоящия албум по случай 60 годишния юбилей на Агенцията и ще получат поощрителни награди. Изданието ще бъде отпечатано през април 2016 г.

Maritime.bg – България