Кламер БГ - Новини: И спортният министър е подал оставка

И спортният министър е подал оставка

България

|
Пет, 10 Юни 2022г. 15:31ч.
И спортният министър е подал оставка

Снимка: БГНЕС

Спортният министър Радостин Василев е депозирал оставката си. Същото са направили и двамата му заместници. Това съобщи Василев в парламента. Той допълни, че смята да се върне като депутат.

Това е вторият министър от квотата на ИТН, който сдава поста. Първи оставка подаде регионалният Гроздан Караджов. Именно неговият ресор се оказа поводът за разпадане на коалицията. От ПП обявиха, че Караджов е поискал милиарди, които щели да отидат в пътните фирми по непрозрачен начин и със съмнения за некачествена работа. Той им отвърна, че говорят лъжи.

ИТН имат четирима министри - Караджов, Василев, Теодора Генчовска, която оглавява външното министерство и Александър Николов - на енергетиката.

Все още не е ясно кога оставките им ще бъдат гласувани в парламента. Вече се появиха намеци, че премиерът Кирил Петков няма да бърза с внасянето им. Специалисти по конституционно право заявиха, че в основния закон не се предвижда срок, в който това да се случи.

"Конституцията повелява да продължа да работя, докато не бъде избран друг човек на моето място", коментира Караджов в петък.

Той призова оставките на министрите от ИТН да бъдат гласувани "час по-скоро".

Ден по-рано пък министърът на иновациите Даниел Лорер намекна, че някои от министрите на ИТН можели да останат в кабинета.

mediapool.bg