Кламер БГ - Новини: И на втора инстанция Николай Стайков осъди ПИК за "30 клеветнически статии"

И на втора инстанция Николай Стайков осъди ПИК за "30 клеветнически статии"

България

|
Пет, 17 Авг 2018г. 16:54ч.
И на втора инстанция Николай Стайков осъди ПИК за "30 клеветнически статии"

Един от учредителите на Антикорупционния фонд и Протестна мрежа и бивш журналист в "Капитал" Николай Стайков осъди и на втората съдебна инстанция сайтът ПИК за клевета. Интернет изданието е публикувало общо 30 статии, които уронват престижа на Стайков.

Това съобщи Николай Стайков на страницата си във "Фейсбук" с ироничния анонс "Първо тук!", както от ПИК обичат да придават ексклузивност на публикациите си.

"Пик Нюз" ще трябва да заплати и обезщетение на потърпевшия от 12 500 лева.

Стайков посочва, че "поредицата кафяви статии" срещу него в ПИК, "Блиц", вестник "Телеграф" и сие е започнала веднага след подадения през февруари 2014 г. сигнал от него и още 12 активисти, журналисти и юристи за проверка на случващото се "в, около, над и под КТБ", която няколко месеца по-късно обяви фалит.

"Между другото, собственикът на ПИК е и свидетел по делото за КТБ, но за това друг път", пише Стайков визирайки Недялко Недялков.

Той благодари за "безценната помощ" на адвокат Александър Иванов и го поздравява пред "целия фейсбук строй".

Преди журналиста, учителят по история Емил Джасим, който е и в ръководството на "Да, България", осъди за същото друга агенция, считана за близка до депутата от ДПС Делян Пеевски – "Блиц".

mediapool.bg