Кламер БГ - Новини: "Спаси София": Бул. "България" е като след погром

"Спаси София": Бул. "България" е като след погром

България

|
Пон, 22 Фев 2021г. 15:00ч.
"Спаси София": Бул. "България" е като след погром

Сн. "Спаси София"

Бул. "България" е като "след погром" - с недовършени тротоари, неравна настилка и изкривени шахти, констатира в понеделник гражданската инициатива "Спаси София".

“Шест месеца след "завършването" на ремонта на булеварда за 14 млн. лв., тротоарите все още не са готови, а "готовите" части не са хубави. Освен огромното закъснение, ремонтът е половинчат, некачествен, недовършен и неизползваем”, алармира в понеделник гражданската инициатива "Спаси София".

Зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов уточни пред Mediapool, че става въпрос за участъка от източното платно от Околовръстното шосе до бул. "Тодор Каблешков", по който частен инвеститор е прокарвал ток и затова е имало ремонтни дейности, но те не са били част от големия ремонт на Столична община за споменатите 14 млн. лв.

"Предстои в рамките на тази година да извършим ремонт на въпросния участък", посочи още Джоргов.

Какво е състоянието на участъка?

От гражданската инициатива посочват, че по ремонтирания западен тротоар има множество проблеми - неравна настилка, изкривени шахти, напукан асфалт. И още високи бордюри и липса на скосявания, които са задължителни по наредба.

Установени са заграбени общински терени от автосервиз “Друмник”, заради които тротоарът е прекъснат, а хората минават по пътното платно. “Ремонтът вместо да поправи тази грешка, се съобразява с незаконната ситуация”, посочват още оттам.

На лице е пълна липса на маркировка на всички пешеходни и велоспедни пътеки при пресичанията на перпендикулярните улици, което заради високата скорост по бул. България е опасно, смятат още от “Спаси София”.

Сн. "Спаси София"

Строителни отпадъци, късове бетон и отломки са разхвърлени по целия обект, е видял още екипът на гражданската инициатива.

“Ремонтът на източния тротоар пък изобщо не е започнат и той остава пълен с дупки, пропадания и кал, а в някои части е превзет от коли”, добавят оттам.

Почти риторични въпроси

От организацията на Борис Бонев питат защо се толерира това безобразие? Никой ли в тази общината, не иска поне един обект да бъде направен качествено и в срок?

На 12 септември миналата година Столична община заяви, че изцяло е възстановено движението по обновения участък на бул."България" от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока център, съобщи Столична община.

Миналото лято бяха изцяло рехабилитирани и обновени в двете посоки участъците на бул."България" от бул."Гоце Делчев" до бул."Тодор Каблешков", както и от бул. "Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока кв. "Бояна" и от Околовръстен път до моста на река Боянска.

mediapool.bg