Кламер БГ - Новини: Здравното министерство най-после се сдоби с трети зам.-министър

Здравното министерство най-после се сдоби с трети зам.-министър

България

|
Вт, 05 Дек 2023г. 14:03ч.
Здравното министерство най-после се сдоби с трети зам.-министър

Д-р Петко Стефановски

Д-р Петко Стефановски е назначен за заместник-министър на здравеопазването, съобщиха от Министерския съвет във вторник. Назначението му идва почти три месеца след като беше освободен зам.-министър Бойко Пенков и здравният министър Христо Хинков остана само с двама заместници.

По-късно стана ясно, че Хинков не е бил съгласен с махането на Пенков, което е станало по желание на премиера Николай Денков. След това изборът на нов заместник се проточи доста дълго и към момента не е ясно чие предложение е той. Все още не е ясно и какви ресори ще поеме д-р Стефановски в екипа на МЗ.

Д-р Стефановски е възпитаник на Медицинския университет в Плевен. Завършил е медицина и здравен мениджмънт. Специалист е по анестезиология и интензивно лечение. От 2014 година е част от преподавателския състав на катедрата по Анестезиология и интензивно лечение към Медицинския университет - Плевен. Д-р Стефановски е бил дългогодишен ръководител на Спешното отделение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски“ в Плевен.

Има множество участия и получени награди от национални и международни научни конференции. Автор е на голям брой научни публикации и монографии.

mediapool.bg