Кламер БГ - Новини: Рекордни 188 хиляди нови случая на коронавирус за денонощие в САЩ

Рекордни 188 хиляди нови случая на коронавирус за денонощие в САЩ

Коронавирус

|
Пет, 20 Ноем 2020г. 18:44ч.
Рекордни 188 хиляди нови случая на коронавирус за денонощие в САЩ

Рекордните близо 188 хиляди нови случая на коронавирус са били регистрирани в Съединените щати за едно денонощие, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от ДПА. Агенцията отбелязва, че поредният пик в страната е бил отчетен в момент, когато тя преживява третата, най-голяма досега вълна от епидемията.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали.

Университетът "Джонс Хопкинс", който води статистиката в страната, е преброил за 24-часов период 187 833 нови случая на коронавирус. Това е с над 10 хиляди повече от досегашния рекорд. Общият брой на регистрираните заразени в Съединените щати е надхвърлил 11,7 милиона.

Над 252 500 души са починали в САЩ от причиняваното от новия коронавирус заболяване. Вчера университетът "Джонс Хопкинс" отчете 2015 смъртни случая, като прагът от 2 хиляди бе преминат за първи път от началото на май.

Броят на пациентите с коронавирус в американски болници също достигна рекордни равнища, подлагайки на изпитание здравната система.

Много щати наложиха нови ограничения в опит да забавят разпространението на заразата. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм въведе полицейски час от 22 ч. до 5 ч. на следващата сутрин за период от един месец почти навсякъде в най-многолюдния американски щат.

Здравните власти призоваха американците да си останат у дома за Деня на благодарността другата седмица.

Американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) и германската Бионтек (BioNTech) ще подадат днес заявление за спешно използване в САЩ на разработената от тях ваксина срещу новия коронавирус. Представители на правителството изразиха надежда до края на годината до бъдат ваксинирани около 20 милиона американци.

mediapool.bg