Кламер БГ - Новини: Здравко Димитров ще преговаря с всички партии център-дясно преди балотажа в Пловдив

Здравко Димитров ще преговаря с всички партии център-дясно преди балотажа в Пловдив

България

|
Вт, 29 Окт 2019г. 17:52ч.
Здравко Димитров ще преговаря с всички партии център-дясно преди балотажа в Пловдив

Предстоят преговори през седмицата с всички партии, които са в дясно-център, заяви във вторник кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, който финишира на първия тур на местните избори със значителна преднина от около 20% пред класиралия се на второ място кандидат на НФСБ/ВМРО Славчо Атанасов, според окончателните данни на ЦИК.

"Очаквах БСП на балотаж, но явно гражданите предпочетоха друго. А Славчо Атанасов трябва ясно да ни каже към кои е ориентиран, тъй като партията му е наш коалиционен партньор в национален мащаб, а тук той е с ясни леви послания към избирателите. Трябва да е ясно с кой ще управлява той", каза още Здравко Димитров пред репортери.

Очакванията са, че Атанасов ще обере протестния и левия вот в Пловдив, където кандидатът на БСП Николай Радев се класира едва четвърти с 10.32%, след Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" (11.34%).

Всички, които споделят програмата ни, са добре дошли, заяви Здравко Димитров, известен като Зико.

На пресконференцията на ГЕРБ присъстваха и представители на СДС от националното ръководство, сред които зам.-председателят на партията и кмет на Карлово Емил Кабаиванов, който спечели на първи тур.

"От началото на официалната изборна кампания СДС направи своя избор категорично и застанахме до Здравко Димитров", каза Кабаиванов.

Той добави, че Пловдив е знаков десен град, затова Здравко Димитров ще бъде кмет на града, а СДС е до него. "За мен като седесар е важно кметът на Пловдив да се казва Здравко Димитров, защото с Пловдив са свързани всички градове в областта", добави Кабаиванов, цитиран от "Фокус".

"Аз съм оптимист за бъдещето на това сътрудничество! Пловдив наистина е десен град и заслужава едно дясно-центристко управление за доброто на града. И както се казва, Пловдив не е станал толкова богат, за да го управляват леви", добави кандидатът за кмет на града Здравко Димитров.

mediapool.bg