Кламер БГ - Новини: Зверев уби мечтата на Джокович за златен медал

Зверев уби мечтата на Джокович за златен медал

Спорт

|
Пет, 30 Юли 2021г. 14:12ч.
Зверев уби мечтата на Джокович за златен медал

Новак Джокович по време на днешния си мач в Токио

Поставеният под номер 4 в схемата Александър Зверев (Германия) уби мечтата на световния номер 1 Новак Джокович за златен медал на олимпийския турнир по тенис на Игрите в Токио.

Германецът стигна до обрат 1:6, 6:3 и 6:1 и се класира на финал, където ще се изправи срещу Карен Хачанов (Руски олимпийски комитет). Руснакът постигна категоричен успех с 6:3 и 6:3 над 6-Пабло Кареньо-Буста (Испания).

Новак Джокович засега остава без Златен шлем. Сърбинът, който все още не е спечелил олимпийски златен медал, ще има мача за бронз срещу Пабло Кареньо-Буста.

Ноле има и втори шанс за злато при смесените двойки, където си партнира с Нина Стоянович. Двамата стигнаха до полуфинал, където ще имат за съперник руската двойка Елена Веснина/Аслан Карацев.

Джокович започна ударно срещу Зверев и спечели убедително първия сет с 6:1. Втората част започна в същото русло и Ноле проби за 3:2, но Зверев се преобрази с два невероятни бекхенд-уинъра и направи страхотна серия със спечелени 11 от 12 разиграни точки. Германецът върна пробива за 3:3, а след това не остави никакви шансове на Новак и изравни резултата след 6:3.

Невероятното представяне на Зверев продължи с пробив в началото на третия сет. Германецът след това спаси цели три брейк-бола и поведе с 2:0. Джокович продължи с непредизвиканите грешки и така стигна до пасив с 0:4. Зверев се възползва още от втория си мачбол и поднесе една от най-големите сензации на игрите.

mediapool.bg