Кламер БГ - Новини: Затворена е детска градина в Перник заради некачествена вода

Затворена е детска градина в Перник заради некачествена вода

България

|
Пет, 03 Ян 2020г. 20:10ч.
Затворена е детска градина в Перник заради некачествена вода

Здравната инспекция в Перник е дала предписание за затваряне на детска градина 9 "Калина Малина" в кв. "Проучване", съобщиха от институцията. Мярката е предприета заради установено несъответствие в качеството на водата по отношение на нормативните изисквания.

Още три отклонения са констатирани при пробовземане на ул. "Рилски езера" в пернишкия квартал "Църква" и в селата Витановци и Люлин. Районната здравна инспекция е дала предписания до "ВиК" ООД - Перник за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в трите населени места.

Качеството на питейната вода в Перник се изследва в 12 пункта, разположени в различни квартали на града и 9 пункта в гр. Батановци и селата с режимно водоподаване, допълниха от здравната инспекция.

Междувременно кметът на Перник Станислав Владимиров призовава доброволци да помагат за раздаването на минералната вода в града, съобщи общинският пресцентър. Общината създаде организация, при която по график жителите в различните кварталите на града и селищата с режимно водоподаване получават бутилирана вода. Доброволците ще бъдат в помощ на общинските служители за справедливото разпределение на водата.

"Правим всичко възможно водата да достигне до всички нуждаещи се, затова ни е необходима вашата помощ", апелира кметът. Той призовава перничани да бъдат солидарни със съгражданите си, изпитващи затруднения в осигуряване на своите битови нужди.

mediapool.bg