Кламер БГ - Новини: Заради изказване на Весела Лечева БСП обвини Радев, че й се меси

Заради изказване на Весела Лечева БСП обвини Радев, че й се меси

България

|
Нед, 23 Окт 2022г. 13:59ч.
Заради изказване на Весела Лечева БСП обвини Радев, че й се меси

Весела Лечева, Сн. ЕПА/БГНЕС

Депутатите от БСП призоваха президента Румен Радев да спре да се меси в работите на парламентарната група.

"Уважаеми господин президент, за пореден път Ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители", се казва в позиция на парламентарната група на „БСП за България“, разпространена в неделя.

"Г-жа Весела Лечева е назначена от Вас за министър в лично качество. Тя не представлява БСП в служебното правителство. Започва да става практика членове на Вашия кабинет грубо да се намесват в партийните ни работи. Вече ви писахме по този повод, но липсата на реакция и продължаващите изявления ни карат да мислим, че всичко това се случва под Ваше давление", се казва още в документа.

От БСП смятат, че служебният кабинет излиза извън правомощията си, погазва принципа за разделение на властите и това трябва да спре.

Повод за раздразнението на социалистите стана участието на министъра на спорта и бивш депутат от БСП Весела Лечева в неделя по БНТ.

„Резултатите на БСП са показателни. Никой не може да ти открадне това, което ти сам си готов доброволно да дадеш … Когато си обективен и искрен, няма как да образуваш само врагове. Още един противник в лицето на "Продължаваме промяната", след като преди бяха партньори, това не е ползотворно за състоянието на БСП. Самият наш електорат не знае какво да мисли за нас. Ръководството не се вслушва в част от хората, които са вътре в партията. Аз си спомням 2017-а година, когато бях водач на листата във Велико Търново - спадът е много сериозен, според мен наистина е нужна качествена промяна, не само на декларации. Мисля, че Конгресът през февруари е твърде закъснял, пак ще предопредели невъзможност за качествена промяна. Надявам се да няма коалиция на хартиената бюлетина. Първият ни законопроект е за ново въвеждане на хартиената бюлетина. Смятам, че ще доведе отново до негативни действия", коментира Лечева.

"От позицията на пето място и да си придружен член, във всички случаи се разминава с нашите желания и възможности точно от преди пет години - искахме ние да управляваме и да определяме дневния ред. Оттогава-насам БСП трупа само негативи. Нашите избиратели приеха много трудно коалицията с "Демократична България". Възможност за управление с ГЕРБ как ще се приеме от избирателите ни? Всяко едно действие трябва да бъде съобразено с декларациите, които заявяваш от най-високата трибуна на Народното събрание. БСП беше първата партия, която заяви, че машинното гласуване трябва да бъде въведено", продължи тя.

mediapool.bg