Кламер БГ - Новини: НС ще заседава извънредно на 25 октомври, представят бюджета

НС ще заседава извънредно на 25 октомври, представят бюджета

България

|
Нед, 23 Окт 2022г. 17:35ч.
НС ще заседава извънредно на 25 октомври, представят бюджета

НС ще заседава извънредно на 25 октомври, представят бюджета

На 25 октомври ще се състои извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъде изслушан служебния финансов министър Росица Велкова, предаде БГНЕС.

Министър Велкова ще бъде изслушана за изпълнението на държавния бюджет за 2022 г. Също така тя ще представи и проекта на служебното правителство за държавен бюджет за следващата 2023 г., в това число и тригодишната бюджетна прогноза.

Министър Велкова ще представи данни и за състоянието на финансирането на дефицита, по искане на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Кирил Ананиев.

В началото на миналата седмица, преди първото заседание на 48-ото Народно събрание, се състоя среща в парламента по инициатива на "БСП за България" относно макрорамката на бюджета за 2023 г. и спешни мерки за подкрепа на домакинствата и бизнеса. На срещата се отзоваха само представители на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната" и ДПС. От "Демократична България", "Възраждане" и "Български възход" не дойдоха на разговорите.

Тогава ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната", ДПС и "БСП за България" се обединиха около оценката, че ситуацията в Европа и в България е тежка и трябва да продължат мерките в подкрепа на бизнеса и хората. Четирите формации се разбраха да изслушат в парламента служебния министър на финансите Росица Велкова, която да обясни какво е финансовото състояние в момента.

mediapool.bg