Кламер БГ - Новини: Започват назначенията на военни във възстановеното поделение във Враца

Започват назначенията на военни във възстановеното поделение във Враца

България

|
Вт, 20 Май 2014г. 18:30ч.
Започват назначенията на военни във възстановеното поделение във Враца

Първите 35 военнослужещи от възстановеното военно поделение във Враца ще бъдат назначени към 1 октомври. Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов, който е на посещение в града.

Поделението бе закрито по време на управлението на ГЕРБ въпреки протестите в града.

Във Враца ще служат до 250 офицери, сержанти и войници, като формирането на новата военна част да бъде завършено през декември.

Военният министър коментира, че видяното днес още веднъж го е убедило колко погрешно е било решението за закриване на поделението във Враца. В него нямало логика както от гледна точка на териториалния принцип на разполагане на военните формирования, включително на очакванията на хората да бъдат подкрепени в кризисни ситуации от военните, така и от гледна точка на икономическите и социалните последици.

Министърът допълни, че интересът към служба във военното поделение във Враца е огромен - предварителното проучване на командването на сухопътните войски сочи, че 149 кадрови военни са заявили интерес да работят във Враца. Ангел Найденов посочи, че ще бъде спазен и ангажиментът да определим квота, която да бъде запазена за цивилни, освободени поради ликвидиране на поделението, но отговарящи на изискванията за връщане на кадрова служба, съобщи БТА.

mediapool.bg