Кламер БГ - Новини: Две обвинения за стрелеца от новогодишното хоро в Ловеч

Две обвинения за стрелеца от новогодишното хоро в Ловеч

България

|
Пет, 08 Ян 2021г. 19:30ч.
Две обвинения за стрелеца от новогодишното хоро в Ловеч

Прокуратурата в Ловеч ще поиска от съда постоянен арест за задържания 46-годишен мъж, който е прострелял в нощта на Нова година с въздушна пушка 42-годишна жена, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. В момента той е задържан за 72 часа.

Инцидентът стана около един часа след полунощ на 1 януари, когато по време на хоро в междублоковото пространство на ловешкия квартал "Младост" бе простреляна Теодора Тодорова.

Стрелецът е бил пиян по време на инцидента. Установено е, че е произвел два изстрела с незаконно притежавана въздушна пушка, която е била преправена като малокалибрена. Единият куршум уцелва жената, която бе настанена в болница и вече се възстановява.

Мъжът е задържан за срок от 72 ч. като са му повдигнати две работни обвинения, съобщи Вълков. Едното е за причинена телесна повреда и второто е за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

След като продължат процесуално-следствените действия, в т. ч. и съдебно медицински и други експертизи, ще бъде прецезирано обвинението и най-вероятно ще се отиде към трето, по-тежко обвинение, поясни Вълков. Той допълни, че изстрелите са направени от съседния блок 305, а задържаният е направил самопризнания.

mediapool.bg