Кламер БГ - Новини: Арестант е починал в килията си в София след преглед в болница

Арестант е починал в килията си в София след преглед в болница

България

|
Ср, 28 Ноем 2018г. 17:58ч.
Арестант е починал в килията си в София след преглед в болница

Задържан е починал в сряда сутринта в следствения арест, който се намира в сградата на Националната следствена служба в София, научи Mediapool. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Управата на ареста обяснила, че на човека многократно е оказвана медицинска помощ, включително във външно лечебно заведение. Случаят обаче е притеснителен.

Задържаният е обявил оплакванията си във вторник. Извикана е бърза помощ. След това той е отведен за преглед в болница. Явно лекарите не са открили нищо обезпокоително и задържаният е бил върнат в ареста. На другия ден сутринта той е издъхнал в килията си.

През месец май тази година мъж на 34 г. от София почина в ареста на полицията в Троян. Той е бил задържан след катастрофа при шофиране в силно нетрезво състояние.

В началото на тази седмица Областната служба "Изпълнение на наказанията" – София излезе със съобщение, че всичко в столичните арести е наред. Службата пусна подробна информация за битовите условия, размера на килиите и дори за храненето на задържаните.

Причината за прессъобщението станаха оплакванията на арестуваната бивша кметица на кв "Младост" Десислава Иванчева. Когато бе арестувана, Иванчева бе настанена в килия, чийто таван протече. Известно време върху чаршафите й капеше фекална вода. По-късно проблемът бе решен, но тя обяви, че ще съди държавата в Страсбург за лошите условия в ареста.

mediapool.bg