Кламер БГ - Новини: Заведения в София работят през нощта и не пускат полицията

Заведения в София работят през нощта и не пускат полицията

България

|
Съб, 21 Ноем 2020г. 16:47ч.
Заведения в София работят през нощта и не пускат полицията

Множество заведения в София работят и през нощта, въпреки наложената забрана на здравния министър за край на работното време в 23:30 часа. МВР съобщава, че част от тях дори са отказвали да пуснат проверяващите екипи на полицията и здравната инспекция.

"При проверка на заведение край езерото Ариана, персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, над 200 души са останали вътре при затворени врати. След като на клиентка ѝ прилошало, екипът е успял да извърши проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР", гласи съобщението на вътрешното министерство

Имало е и работещо заведение на ул. "Христо Белчев", в което е имало над 100 клиенти. По същия начин персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани вътре насила. Накрая инсекторите са влезли и са съставили акт за нарушение. Управителят е призован да дава обяснения

На ул."Врабча", в частен клуб, след 23:30 ч. са установени множество посетители. Там полицията е открила различни наркотични вещества. Арестувани са четирима души.

В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители. МВР съобщава, че ще продължат засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

mediapool.bg