Кламер БГ - Новини: Великобритания и Канада сключиха търговско споразумение

Великобритания и Канада сключиха търговско споразумение

България

|
Съб, 21 Ноем 2020г. 18:25ч.
Великобритания и Канада сключиха търговско споразумение

Великобритания и Канада сключиха в събота търговско споразумение за запазване след Брекзит на обмена на стоки и услуги между тях, който сега бе на стойност 27 милиарда долара годишно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

Договорът потвърждава, че двете страни ще продължат да търгуват при сегашните условия. Преходният период за Великобритания след излизането й от ЕС изтича в края на годината и за нея все още важат правилата на търговската сделка между ЕС и Канада.

Лондон и Отава се договориха още да започнат догодина преговори за споразумение, което да задълбочи търговските им връзки. Великобритания вече договори търговски сделки с много държави. Повечето от тези споразумения преповтарят условията за търговия, вече договорени от ЕС със съответната страна.

От британското министерство на международната търговия заявиха, че подписаното днес "принципно споразумение" с Канада проправя пътя за преговори през 2021 г. за по-обхватен търговски договор, който да включва сфери като цифровите технологии, околната среда и включването на жените в икономиката.

mediapool.bg