Кламер БГ - Новини: Жалба до ДНСК блокира реконструкцията на стадион "Българска армия"

Жалба до ДНСК блокира реконструкцията на стадион "Българска армия"

България

|
Вт, 17 Окт 2023г. 15:47ч.
Жалба до ДНСК блокира реконструкцията на стадион "Българска армия"

Визуализация на проекта за реконструкция на стадион

Във вторник в Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) е постъпила жалба срещу издаденото на 5 октомври разрешение за реконструкция на стадион "Българска армия".

По този начин разрешението за строеж временно се блокира, докато ДНСК не се произнесе по внесената жалба.

Новината бе съобщена от официалната страница на "червените" във фейсбук.

От клуба заявиха, че са уверени, че експертите от дирекцията ще свършват работата си професионално и ще оценят позитивите от реконструкцията на стадиона.

"Нямаме притеснение, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде създаден прецедент с отмяна на вече издадено и подписано от главния архитект на столицата разрешително за реконструкция. Аргументацията ни за всяко едно решение по проекта е съобразена изцяло със законите на българската държава, което е потвърдено от всички компетентни страни до момента. Затова и сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета.“

Новината е голям удар за многобройните червени фенове, очакващи ново модерно съоръжение в сърцето на Борисовата градина.

В началото на месеца най-титулуваният български клуб официално получи дългоочакваното разрешение за реконструкцията на стадион "Българска армия". От клуба определиха 5 октомври като "деня, в който се преборихме за нашата мечта, за нашия дом".

За да влезе документът в сила, бе необходимо да изтече 14-дневен срок. Жалбата до ДНСК е внесена само няколко дни преди неговия край.

През лятото от клуба също трябваше да се справят с редица жалби и върнати от НИНКН документи, които бавеха мечтаната реконструкция на стадиона.

mediapool.bg