Кламер БГ - Новини: Енергийното министерство ще проверява защо осем селища все още са без ток

Енергийното министерство ще проверява защо осем селища все още са без ток

България

|
Пон, 10 Фев 2020г. 16:04ч.
Енергийното министерство ще проверява защо осем селища все още са без ток

Защо осем населени места в общините Враца, Мездра и Роман остават без електрозахранване ще проверяват експерти на енергийното министерство, съобщиха от ведомството в понеделник, цитирайки заповед на министър Теменужка Петкова.

Специалистите ще извършат извънредни проверки на съоръженията, собственост на "ЧЕЗ разпределение България" на оставащите все още селища без ток заради зимната обстановка в последните дни. Екипи на ЧЕЗ продължават работа за пълно отстраняване на авариите. Поели са ангажимент да възстановят електрозахранването в районите до 24 часа. Помагат им екипи на държавния "Електроенергиен системен оператор" (ЕСО). Вече са възстановени три счупени стълба и скъсани проводници на 32 места, подменени са 41 изолатора и 23 конзоли.

От Министерството на енергетиката допълват, че сутринта на територията на другите две електроразпределителни дружество няма населени места без ток, а мрежата високо напрежение на ЕСО работи нормално

Малко по-късно обаче без електрозахранване са останали селище в Габровско, където до скоро имаше скъсани от тежкия сняг електропроводи и дни наред екипи на електроразпределителното дружество се опитваха да ги отстранят

Отново е прекъснато захранването към четирите села в кметство "Зелено дърво" е прекъснато. Без ток е и курортният комплекс "Узана", предаде БНР.

Хижите и хотелите, които разполагат с агрегати, се опитват да се справят със ситуацията. Мобилните комуникации също са затруднени.

mediapool.bg