Кламер БГ - Новини: Емил Спахийски напуска управата на "Вестник Телеграф"

Емил Спахийски напуска управата на "Вестник Телеграф"

България

|
Ср, 29 Юни 2022г. 16:45ч.
Емил Спахийски напуска управата на "Вестник Телеграф"

Емил Спахийски

Дългогодишният журналист във в. "Сега" и "Труд" Емил Спахийски напуска компанията "Вестник Телеграф", която притежава бившите медии на Делян Пеевски. Преди година и половина фирмата бе купена от корпорацията "Юнайтед груп", която притежава "Виваком" и "Нова броудкастинг груп".

След сделката за пресгрупата на Пеевски Емил Спахийски бе представен като директор "Съдържание и бизнес развитие" на компанията "Вестник Телеграф" ЕООД, която притежава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Мач Телеграф", "Политика" и информационна агенция "Монитор". Спахийски отговаряше за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на печатните издания.

В краткото съобщение, разпратено от "Нова телевизия", е уточнено само, че "Вестник Телеграф" ЕООД благодари на Емил Спахийски за съвместната работа и му пожелава успех в бъдещите начинания".

Спахийски казва пред "Дневник", че е решил да напусне, защото иска да се отдаде на други занимания.

"През есента трябва да правя два филма - един документален и един късометражен и реших, че не мога да съвместявам двете неща. Отделно имам да пиша и книга", каза още Спахийски.

Вестниците "Монитор" и "Политика" спряха да излизат на хартия през март, като тяхното съдържание бе пренасочено към сайта на вестник "Телеграф", който винаги е бил най-тиражният вестник в групата. Той продължи да излиза на хартия заедно с "Мач Телеграф" (бившият "Меридиан Мач").

mediapool.bg