Кламер БГ - Новини: Един от обвинените за шпионаж е станал публично член на БСП в Лондон

Един от обвинените за шпионаж е станал публично член на БСП в Лондон

България

|
Съб, 19 Авг 2023г. 21:01ч.
Един от обвинените за шпионаж е станал публично член на БСП в Лондон

Станишев и Бисер Джамбазов

Един от задържаните за шпионаж в полза на Русия българин Бисер Джамбазов е станал официално и публично член на БСП в Лондон, съобщи “Свободна Европа“.

Двама от тримата българи, арестувани във Великобритания за шпионаж в полза на Русия - Катрин Иванова и Бисер Джамбазов, са били привърженици на Българската социалистическа партия (БСП).

Сергей Станишев, по това време евродепутат и председател на партията на европейските социалисти, лично е връчил книжка за членство в БСП на Джамбазов на 3 март 2016 г. в Лондон. Това се вижда на снимки от събитието, публикувани във Фейсбук профила на Станишев.

На тях присъства и задържаната българка Катрин Иванова.

Катрин Иванова, Бисер Джамбазов и Орлин Русев, който е смятан за "мозък" на групата, са арестувани в Лондон за шпионаж в полза на Русия още през февруари, но едва миналата седмица БиБиСи съобщи за случая.

Двама от тях - Джамбазов и Иванова, са участвали в организацията на български избори в Лондон в периода 2015 - април 2021 г. Те са били членове на секционни избирателни комисии (СИК) в Лондон на поредица от вотове.

Досега от БСП не са разпознали Бисер Джамбазов като техен член и не са коментирали казуса.

mediapool.bg