Кламер БГ - Новини: Един загинал и деветима ранени при катастрофа край Панчарево

Един загинал и деветима ранени при катастрофа край Панчарево

България

|
Ср, 07 Септ 2022г. 10:05ч.
Един загинал и деветима ранени при катастрофа край Панчарево

Снимка: БГНЕС

Един човек е загинал, а деветима други са ранени при тежка катастрофа край Панчарево. Инцидентът е станал късно във вторник близо до отбивка за село Бистрица. Ударили са се три коли.

Според първоначалните данни причината за катастрофата е навлизане в насрещното движение на една от колите. В тази отсечка има ограничение от 50 км./ч. Вероятно е направен опит за изпреварване. След челния удар с влязлата в насрещното кола е последвал и сблъсък с третия автомобил.

Загинал е един от шофьорите. Спътничката му е с тежки наранявания. По-леко са пострадали пътуващите в другите автомобили.

"Вината е в шофьора, който навлиза в лента за насрещно движение и челно се удря в движещия се срещу него автомобил. Водачът е на 33 години. Резултатите от кръвните му проби за алкохол и наркотици все още не са излезли", заяви пред Нова телевизия зам.-шефът на столичната пътна полиция Радослав Начев.

В "Пирогов" са били откарани четирима от пострадалите, заяви шефът на болницата. Става дума за две деца и двама пълнолетни. Друга част от пострадалите са били откарани в окръжна болница "Св. Анна". Две момичета са с опасност за живота, заяви директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков. По думите една от пострадалите е с множество травми, сред които тежка черепна, фрактура на двете бедра и др. В момента е в реанимация. Там настанена и друга от пострадалите, също с фрактури.

mediapool.bg