Кламер БГ - Новини: Ед Шийрън продаде благотворително своя китара за 52 000 лири

Ед Шийрън продаде благотворително своя китара за 52 000 лири

България

|
Пон, 27 Дек 2021г. 13:01ч.
Ед Шийрън продаде благотворително своя китара за 52 000 лири

сн. БГНЕС

30-годишният певец Ед Шийрън дари китарата, която е използвал като прототип, за да композира последния си албум "=" на томбола в начално училище в родния си град Фрамлингъм, Съфолк. Шийрън пожела да помогне за набирането на средства за благотворителната организация GeeWizz, която помага на с хора с увреждания.

Билетите за томболата се продаваха по 5 паунда всеки, като бяха продадени 10 553 билета в над 160 държави по света, които донесоха общ приход от 52 765 паунда.

"Каква прекрасна кампания за набиране на средства, променяща живота, с която да завършим годината. Това е най-добрият коледен подарък, който GeeWizz може да направи, благодарение на щедростта и добротата на Ед Шийрън, който е шампион по благотворителност на всички нива. Толкова сме благодарни на Ед, че дари този прототип на китарата си - изключително колекционерска музикална реликва. Радваме се, че томболата е събрала 52 765 паунда. Парите ще осигурят прекрасно пространство за музика и театър, на което толкова много деца с увреждания ще се радват дълги години. Трябва да отправим и специални благодарности към всички, които закупиха билети. Това наистина е най-добрата и чиста благотворителност", заяви Джина Лонг, основателка на GeeWizz.

mediapool.bg