Кламер БГ - Новини: Режимът на Вучич докарал над 150 автобуса за откриването на магистралата с Борисов

Режимът на Вучич докарал над 150 автобуса за откриването на магистралата с Борисов

Европа

|
Нед, 10 Ноем 2019г. 13:35ч.
Режимът на Вучич докарал над 150 автобуса за откриването на магистралата с Борисов

Над 150 автобуса с хора са били докарани от режима на Александър Вучич на официалното откриване на новоизградения участък от автомагистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия, съобщава белградското издание "Данас", цитирано от БГНЕС.

На церемонията в събота присъства и българският премиер Бойко Борисов.

Трасето е част от Общоевропейския транспортен коридор №10.

"Вучич и Борисов бяха "поздравени" от няколко хиляди граждани, които организирано бяха докарани с автобуси от 15-на транспортни фирми от Ниш, Лесковац, Белград, Пирот, Бяла Паланка, Враня, Алексинац, Лебан, Пожаревац, Сурдулица и други градове на страната. Журналистите преброиха около 150 автобуса", пише изданието.

Според публикацията сред организираните посрещачи е имало служители на общинската администрация и общински компании, институции от Ниш и други градове на Сърбия.

"В един момент пристигна и духов оркестър, който "доведе" председателя на Общинския съвет в Ниш Пантелей Братимир Василевич. Заедно с него пристигнаха и служители от общинската администрация за градски транспорт Ненад Станкович, които са служители в управляващата партия на президента Вучич - "Сръбската прогресивна партия", допълна изданието.

"Въпреки голяма суматоха и "веселба" журналистите, операторите и фоторепортерите бяха държани под контрол. Те нямаха възможност да се доближат до сцената, където говореха Вучич и Борисов. Те нямаха възможност и да се движат свободно", посочва "Данас".

Както винаги, Вучич е бил посрещнат с възгласи "Ацо Сърбине".

С пускането в експлоатация на трасето от българската граница до Ниш или на т.нар. "източно разклонение" приключи изграждането на целия участък на транспортния коридор № 10 през територията на Сърбия. Борисов обеща, че догодина ще е готово и трасето от българска страна от Драгоман до Сливница.

mediapool.bg