Кламер БГ - Новини: Две тежки катастрофи с български тирове в Румъния за 24 часа

Две тежки катастрофи с български тирове в Румъния за 24 часа

Европа

|
Четв, 20 Юни 2019г. 10:47ч.
Две тежки катастрофи с български тирове в Румъния за 24 часа

Две тежки катастрофи с български камиони станаха на международния път Е85 Букурещ – Гюргево за по-малко от едно денонощие. Един шофьор е загинал, а друг е тежко ранен при инцидентите.

Катастрофата в четвъртък сутринта е станала на излизане от град Михайлещ, окръг Гюргево.

Български шофьор на 32 години не е спазил дистанция и се е блъснал с управляваната от него цистерна в автомобила на 51-годишен жител на Букурещ, съобщи румънското издание "Адевърул".

От удара двата автомобила рикоширали в насрещното платно и ударили лека кола и камион, ранявайки водачите им.

За щастие цистерната е била празна. Удареният камион обаче е превозвал боя, която се е разпръснала по шосето. По тази причина движението е ограничено.

Не се съобщава за ранени и жертви. Образувано е наказателно дело, а разследването по случая продължава, пише "Адевърул".

Катастрофа със загинал и ранен

По-тежкият пътен инцидент, при който има един загинал, а друг е ранен е станал на 19 юни около 11:15 часа на международния път Е85 Букурещ – Гюешево , в близост до село Узуну, област Гюргево.

Българин е управлявал тир, натоварен със стъклен материал. Той губи управление над превозното средства след спукването на предна лява гума.

Неуправляемият камион къса мантинелата, която разделя двете пътни платна и навлиза в насрещното платно. Там се удря челно в друг тир с българска регистрация, който е бил празен и се е движел по правилата за движение по пътищата, съобщиха румънските власти.

От удара на място умира 33-годишния шофьор на ударения камион. Другият, на 47 години, е с тежки наранявания. Той е откаран с хеликоптер в спешния медицински център "Флореаска" в Букурещ.

Заради тежката катастрофата движението е било блокирано в двете посоки на пътя в продължение на час и половина.

mediapool.bg