Кламер БГ - Новини: Дъщерята на говорителя на Кремъл - стажант в Европарламента

Дъщерята на говорителя на Кремъл - стажант в Европарламента

Европа

|
Вт, 26 Фев 2019г. 14:55ч.
Дъщерята на говорителя на Кремъл - стажант в Европарламента

Дъщерята на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков работи като стажант в Европейския парламент, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Френският евродепутат Емерик Шопрад, при когото е на стаж 21-годишната Елизавета Пескова, потвърди информацията, съобщена най-напред от Радио Свободна Европа/Радио Свобода.

Шопрад, който е бивш съветник по международните въпроси на френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен, защити своето решение да наеме Пескова. По думите му дъщерята на говорителя на руския президент Владимир Путин учи право и международни отношения във Франция.

"Европейският парламент е одобрил договора и всички процедури са спазени", заяви Шопрад.

Той каза, че Пескова е на стаж при него от ноември миналата година. По думите му стажът й ще приключи в края на април. За своята работа тя получава по 1000 евро на месец.

Емерик Шопард

Шопрад е член на комисията на ЕП за външни отношения, подкомисията за сигурност и отбрана и делегацията за връзки с Русия.

ЕП каза, че стажантите не получават достъп до поверителна информация.

Европейският съюз и Русия са в конфронтация заради редица въпроси - от анексирането на Крим до енергийната политика, отбелязва Асошиейтед прес.

Песков определи стажа на своята дъщеря в ЕП като "обичайна студентска практика", посочва ТАСС. Той подчерта, че този въпрос няма отношение към професионалната му дейност.

Западни медии разпространиха изявления на евродепутати от балтийските държави, според които стажът на Пескова е "заплаха за информационната сигурност" и "позор за Европейския парламент".

Шопрад определи тези изказвания като "безпочвени и русофобски".

mediapool.bg