Кламер БГ - Новини: Движение "Пет звезди" ще се допита онлайн до членовете си за новата коалиция

Движение "Пет звезди" ще се допита онлайн до членовете си за новата коалиция

Европа

|
Пон, 02 Септ 2019г. 14:22ч.
Движение "Пет звезди" ще се допита онлайн до членовете си за новата коалиция

Италианското Движение "Пет звезди" ще се допита онлайн до членовете си дали одобряват коалицията с Демократическата партия, предаде ДПА.

Движението заяви късно снощи, че ще се допита до членовете си дали според тях трябва да има коалиция с Демократическата партия с премиер Джузепе Конте.

Гласуването ще бъде проведено утре в онлайн платформата на "Пет звезди".

Джузепе Конте заяви вчера, че се очаква Италия да има ново правителство до средата на седмицата, благодарение на успешните преговори между "Пет звезди" и Демократическата партия.

Преговорите за сформиране на ново правителство имаха за цел преодоляване на досегашната враждебност между двете партии. "Пет звезди" заплашиха в петък да се оттеглят от преговорите, а от Демократическата партия заявиха, че се противопоставят на това решението дали ще има коалиция да зависи от онлайн гласуване.

Ако членовете на "Пет звезди" отхвърлят идеята за коалиция с Демократическата партия, това ще доведе до сриване на процеса по сформиране на правителство и до предсрочни парламентарни избори през ноември. При този сценарий ще бъде назначено служебно правителство, което да подготви изборите, отбелязва ДПА.

mediapool.bg