Кламер БГ - Новини: Дрогиран шофьор с над 100 нарушения разигра екшън в КАТ-Пловдив (видео)

Дрогиран шофьор с над 100 нарушения разигра екшън в КАТ-Пловдив (видео)

България

|
Ср, 03 Авг 2022г. 16:23ч.
Дрогиран шофьор с над 100 нарушения разигра екшън в КАТ-Пловдив (видео)

Дрогиран шофьор с над 100 нарушения разигра екшън в КАТ-Пловдив (видео)

Рекордьор по нарушения разигра истински екшън пред пътната полиция в Пловдив. 49-годишният мъж се опитал да избегне проверка, тъй като карал без книжка и след употреба на наркотици. След преследване из двора на полицията той бил арестуван. Преди това обаче се наложило служител на МВР да разбие с камък стъклото на колата му, за да го извади отвътре. При инцидента по чудо няма пострадали – търсейки път към бягство, мъжът карал из двора на полицията, където имало 50-60 души и множество коли.

Възстановяване на регистрация

Мъжът отишъл в КАТ, за да възстанови регистрацията на колата си. Номерата му били свалени, след като в началото на годината бил хванат да кара пиян. Тогава полицаите отнели и книжката му за една година. След изтичане на шестмесечната санкция "дерегистрация" той поискал нови номера за автомобила си. Докато попълвал документите обаче бил проверен и се установило, че няма и свидетелство. Бил подаден сигнал до екип на КАТ, който чакал на входа към пътната полиция. Мъжът бил спрян и му било обяснено, че трябва бъде санкциониран. В този момент той заявил, че не иска да участва в проверка, качил се в колата, потеглил обратно към двора и се опитал да избяга. Изходът бил блокиран от патрулната кола и започнало преследване. В крайна сметка колата била спряна след като се ударила в бетонни саксии, но шофьорът се заключил вътре. Затова един от преследващите го полицаи счупил стъклото с камък.

@presiandarakchiev #boi ♬ original sound - Пресиян Даракчиев

През цялото време той е крещял, че сложи край на живота си, коментира наблюдаващият прокурор Атанас Илиев. В момента мъжът е задържан за 72 часа, ще се иска постоянен арест. Освен всичко останало той е в изпитателен срок на шестмесечна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Шампион

Арестуваният има книжка от 2001 г., обясни шефът пловдивската пътна полиция Йордан Милушев. За това време 63 и 47 електронни фиша. Всичките глоби са платени.

След инцидента в понеделник мъжът е влязъл в класацията за най-бърза дерегистрация, коментира с ирония прокурор Илиев. Веднага след задържането му, номерата на колата са повторно свалени.

Полевият тест за наркотици е реагирал на амфетамин. Назначени са експертизи, които да потвърдят резултата.

mediapool.bg