Кламер БГ - Новини: ВМРО-Слатина заплаши ДБ със "смърт" заради принудително отнемане на партиен клуб

ВМРО-Слатина заплаши ДБ със "смърт" заради принудително отнемане на партиен клуб

България

|
Ср, 03 Авг 2022г. 16:31ч.
ВМРО-Слатина заплаши ДБ със "смърт" заради принудително отнемане на партиен клуб

ВМРО-Слатина заплаши ДБ със

От ВМРО-Слатина са надраскали стените на вече бившия си клуб с нецензурни думи и заплахи по адрес на районния кмет Георги Илиев и формацията, от която е част той – "Демократична България".

"ВМРО напусна клуба си в район Слатина и ни остави мили послания за спомен", написа самият Илиев във фейсбук и публикува снимки на надрасканите стени на общинския имот.

Илиев уточнява, че това е било принудително напускане след негова заповед. "Отне ми доста време да измина всички нужни административни и законови стъпки. Имаше комисия и отварянето и смяната на ключалките бе извършено в присъствието на полицията", добавя той.

В коментарите под публикацията на Илиев неуспялия кандидат на ВМРО за кмет на района Владислав Лалов твърди, че формацията му е била принудена да освободи помещенията, за да бъдат дадени те на формацията на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ". Той твърди, че помещенията са отнети неправомерно от ВМРО и се позовава на закона:

"Всички партии над 1% имат право на помещение. То се дава от районния кмет. ВМРО имаха помещение, в което бяха вложили няколко хиляди лева. Кметът един ден реши да го вземе и да го даде на ИТН. И понеже на младежите им е по - буйна кръвта са отишли една вечер и са го надраскали. Това е цялата история, а кмета е лъжец".

Според закона за политическите партии обаче ВМРО няма право на подобно помещение, защото "държавата и общините предоставят безвъзмездно на политическите партии, които имат парламентарна група или достатъчен брой народни представители да образуват такава, помещения за осъществяване на тяхната дейност".

На изборите през ноември ВМРО беше в коалиция с "Воля" и НФСБ и трите формации събраха общо 3.14%.

mediapool.bg