Кламер БГ - Новини: Доживотен затвор без право на замяна за убийство на 3-годишно дете

Доживотен затвор без право на замяна за убийство на 3-годишно дете

България

|
Пон, 19 Май 2014г. 16:44ч.
Доживотен затвор без право на замяна за убийство на 3-годишно дете

Пловдивският окръжен съд осъди в понеделник на доживотен затвор без право на замяна Ирхан Камбур за убийството на тригодишния Асен Инджев през април 2013 година

Детето е брат на жената, с която Инджев живеел на семейни начала в пловдивския кв. "Столипиново". Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, смята съдът. Ирхан Камбур живеел с Дияна Инджева, както и с нейните братя Пламен, Мохамед и Асен, и с майка им Мария.

По делото е установено, че тригодишното дете не е можело да говори и това често водело до битови неуредици. Проблемите, които създавало детето, пораждали агресия у Ирхан Камбур. Той упражнявал физическо насилие още върху сестрата на Асен - Дияна.

На 10 април 2013 г. Ирхан Камбур пребил детето и то спряло да диша. След това той пребил и Дияна Инджева. Камбур сложил тялото на детето в чувал и го изхвърлил на брега на р. Марица. Подсъдимият казал на майката на детето, че е отвлечено в района на кв."Столипиново". Двамата подали сигнал в полицията.

В хода на разследването Дияна Инджева разкрила, че брат й е бил малтретиран и убит от подсъдимия Камбур, който впоследствие изхвърлил трупа на детето. Наказанието си Ирхан Камбур ще излежава при първоначален специален режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

mediapool.bg