Кламер БГ - Новини: До септември ще бъде затворена част от бул "Пенчко Славейков" в София

До септември ще бъде затворена част от бул "Пенчко Славейков" в София

България

|
Пон, 16 Юли 2018г. 08:38ч.
До септември ще бъде затворена част от бул "Пенчко Славейков" в София

От понеделник до 16 септември участъка столичния булевард "Пенчо Славейков" - между булевардите "Витоша" и "Прага" ще бъде затворена заради ремонт, като движението на автомобили ще се извършва само в по една лента. Кръстовището с улица "Свети Георги Софийски" ще бъде затворено напълно заради строежа на метрото, като там ще бъде изграден подлез.

Ремонтът ще струва 2.8 млн. лева и ще се изпълянва от сдружението "Щрабаг ИКП". В началото на юли еспертният съвет за опазване на недвижимите културни ценности към Министерството на културата не даде разрешение на общината да премахне паважа по булеварда и да го асфалтира.

Забранява се влизането на превозни средства по:

– бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с ул. "Свети Георги Софийски". Движението ще се извършва двупосочно чрез обход по ул. "Свети Георги Софийски" и между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Константин Иречек" и по съществуващата пътна връзка.

– южната половина от пътното платно на ул. "Свети Георги Софийски" в участък от около 50м.преди бул. "Пенчо Славейков" и по южната половина от пътното платно на бул. "Прага" в участък от около 20м след бул. "Пенчо Славейков".

Също така от днес до края на ремонта се възстановява маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара "Искър", като той ще се движи по бул. "Пенчо Славейков", ул. "Свети Георги Софийски",бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", а оттам по бул. "България".

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. "Свети Георги Софийки" към бул. "Прага" и от там към ул. "Свети Георги Софийски".

mediapool.bg