Кламер БГ - Новини: Джо Диксън не хареса договора за "Левски": Или нов до 30 юни, или няма сделка

Джо Диксън не хареса договора за "Левски": Или нов до 30 юни, или няма сделка

Спорт

|
Пон, 28 Юни 2021г. 16:23ч.
Джо Диксън не хареса договора за "Левски": Или нов до 30 юни, или няма сделка

Джо Диксън не хареса договора за

Потенциалният купувач на "Левски" Джоузеф Диксън излезе с ултиматум към синия клуб в понеделник. 31-годишният британец определя за "несериозен" предложения му вече договор за придобиване на акциите на отбора и дава срок до 17 ч. на 30 юни за представяне на нов контракт. В противен случай той твърди, че ще се откаже от сделката и инвестиционните си намерения за нов стадион и търговски център на "Герена".

За ултиматума на англичанина се разбра от отворено писмо, в което за първи път се посочва и името на компанията му, която ще е и потенциалният нов собственик на клуба - "10 Brindley Sports & Entertainment".

Несериозен договор

От писмото се разбира, че на 23 юни "Левски" е предложил конкретен договор на Диксън, който обаче британецът определя като "неконструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита".

Припомня се, че на 8 юни Диксън е представил на изп.- директор на "Левски" Павел Колев документ от финансова институция от САЩ, който потвърждава, че "10 Brindley Sports & Entertainment", базирана във Флорида, е притежавана и контролирана еднолично от Диксън "със специфична цел за неговата инвестиция в "Левски".

"Общият бюджет на разходи от 242 476 301 долара са предвидени за специфичната цел, която е изграждането на мултифункционален стадион и търговски център на улица "Тодорини кукли" 47, София, България, в рамките на 36 месеца след получаването на контролния пакет акции на "ПФК Левски" АД", пише още в писмото.

Риторично се задава и въпросът защо "Левски" не потвърждава публично на "притеснените си фенове простия факт", че Диксън разполага с гаранции за наличието на необходимия капитал, с което директно "предизвиква бурни, фалшиви и необосновани спекулации за г-н Диксън".

За мола с палмите и стадиона ала "Парк де пренс"

В отвореното писмо се коментира и недоверието в България по повод разпространената визуализация за мол и нов стадион на Герена от Джо Диксън. Проучване на редица спортни сайтове тогава показа, че на видеото се показва реплика на проект за търговски център в Манила, Филипините, и на стадион "Парк де Пренс" в Париж.

Дори авторът на проекта за мол в специализирания сайт 3Dwarehouse по-късно написа, че е направил проекта за забавление и призовава да не бъде заграбен интелектуалния му труд.

В отвореното писмо на Диксън е поместено становище на архитект и дизайнер по визуализацията на бъдещия нов стадион и мол на "Герена".

"Използвахме 3D модели и обекти от предишни проекти и имаме пълната свобода да използваме тези 3D модели, които са налични в различни свободни платформи. Няма проблем с авторските права в тези софтуерни платформи, което може да се потвърди от условията в тях. Стадионът е модифициран според изискванията на нашите клиенти. Компютърният модел на целия комплекс е проектиран и завършен от нас и е уникален. Не може да бъде открит подобен онлайн или в друг уебсайт".

В отвореното писмо се добавя, че на този етап фирмата на Джоузеф Диксън няма конкретен проект за прилежащите части около стадиона и търговския център и е представена само идея, която показва една възможност за това как би могло да изглежда.

mediapool.bg