Кламер БГ - Новини: Детската градина на А1 в София вече и с яслена група

Детската градина на А1 в София вече и с яслена група

България

|
Пет, 04 Юни 2021г. 13:49ч.
Детската градина на А1 в София вече и с яслена група

Детската градина на А1 в София вече и с яслена група

Вече и най-малките деца на служители на телекома А1 ще могат да се ползват от услугите на корпоративната детска градина в София, която откри ново крило за до тригодишни малчугани. В яслената група ще учат, играят и опознават света 16 деца. С това разширение в детската градина на А1, разположена в кампуса на централния офис на А1 в София, ще може да приема до 80 деца, съобщиха от компанията в петък.

Тя създаде детската градина в помощ на своите служители през 2009 г. и досега е посещавана от около 60 деца, разпределени в три възрастови групи. За тях се грижат общо 13 учители и възпитатели. Общият размер на разширения комплекс на детската градина е 1000 кв. м. Той включва просторни помещения за учене, игри, хранене и сън, както и двор за игри, оборудван с подходящи за отделните възрастови групи кътове по интереси, съобразени с всички изисквания за безопасност. Инвестицията на А1 в проектирането, изграждането, оборудването и поддръжката на детската градина от създаването ѝ през 2009 г. досега възлиза на близо 1 милион лева.

Целта на детското заведение е да осигурява на служителите на А1 по-добър баланс между работата и личния живот, и грижа за техните деца и семейства. В навечерието на 1 юни компанията стана един от първите носители в България на сертификат "Компания – приятел на детето". Той се присъжда от Националната мрежа за децата за дългогодишните систематични и целенасочени усилия на А1 в подкрепа на децата и техните родители, след подробен одит на дейността, начина на работа, условията, които предоставя на своите служители, и социално-отговорните инициативи, които развива.

mediapool.bg