Кламер БГ - Новини: Десислава Иванчева се включва в битката за кмет на София

Десислава Иванчева се включва в битката за кмет на София

България

|
Пет, 06 Септ 2019г. 19:45ч.
Десислава Иванчева се включва в битката за кмет на София

Бившият кмет на столичния кв. "Младост" Десислава Иванчева обяви от профила си във "Фейсбук", че ще се кандидатира за кмет на София на предстоящите местни избори.

Бившата й заместничка Биляна Петрова пък ще участва в надпреварата за кмет на район "Младост".

Двете бяха осъдени на първа инстанция за поискан, но неполучен подкуп от Специолизирания наказателен съд.

Техен мандатоносител ще е подкрепящата ги Християндемократическа партия, с която ще се опитат да вкарат и съветници в Столичния общински съвет.

Крайният срок за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е 11 септември, а дотогава двете събират подписи на различни места в София.

Десислава Иванчева участва като независим кандидат в изборите за Европейски парламент през май и спечели 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

"Отново дойде време аз и Биляна Петрова да ви помолим СПЕШНО за вашата подкрепа, която е безрезервна във всичко, през което преминахме", написа Иванчева във "Фейсбук".

Тя посочва, че заедно с Биляна Петрова са под домашен арест. Днес съобщи, че вече има разрешения от съда за събиране на подписи и среща с гражданите.

Двете са получили разрешение да се включат в протест пред Съдебна палата в София - "Кой избира Главния прокурор? Марш за Право и свобода" на 10 септември. Той е организиран от Инициатива "Правосъдие за всеки".

Иванчева и Петрова ще участват и в протеста за свобода и справедливост на 12 септември в столицата, който се организира от три неправителствени организации - "БОЕЦ - България Обединена с Една Цел", "Зелен Младост" и "Свети Георги Победоносец".

mediapool.bg