Кламер БГ - Новини: Десетки училища бяха евакуирани заради сигнали за бомба

Десетки училища бяха евакуирани заради сигнали за бомба

България

|
Пон, 27 Март 2023г. 14:32ч.
Десетки училища бяха евакуирани заради сигнали за бомба

Снимка: БГНЕС

Десетки училища в София, Варна и Бургас бяха евакуирани в понеделник сутринта заради сигнали за бомби. Според първоначалната информация съобщенията са били получени на имейлите на учебните заведения. От МВР потвърдиха информацията и заявиха, че се действа по процедура – сградата се евакуира и започват проверки за взривно устройство. Досега такова не е открито.

В София сигнали са получени в училища в няколко района, сред които "Красно село", "Слатина" и "Хаджи Димитър". По информация на БНР в Бургас поне 15 училища са били евакуирани.

"Служителите от Областна дирекция на МВР-Бургас вече извършват обстойни проверки в затворените училища за наличие на съмнителни вещи или предмети, като в случай, че такива бъдат открити, за обезвреждането им ще се включат служители от спецекип от Главна дирекция "Жандармерия"- Специални операции "Борба с тероризма" към МВР". Тази бомбена заплаха е изпратена на служебните електронни пощи на директорите. Не са на личните имейли на самите директори на учебните заведения. Кой е подателят не е изяснено. До момента текат полицейски действия в тази посока", заяви пред националното радио говорителят на местната полиция Цветелина Рандева.

Сигнали има и във всички училища във Варна.

След проверките директорите ще преценят дали занятията да продължат.

mediapool.bg