Кламер БГ - Новини: Десетки жертви при две двойни катастрофи в Турция

Десетки жертви при две двойни катастрофи в Турция

Свят

|
Нед, 21 Авг 2022г. 20:37ч.
Десетки жертви при две двойни катастрофи в Турция

Десетки жертви при две двойни катастрофи в Турция

Близо 40 души – пътници, шофьори, медици, присъствали хора на мястото на станали катастрофи и отразяващ едииня инцидент журналист, загинаха в събота в търция при две двойни катастрофи. Медиите нарекоха деня черна събота.

Товарен камион с повредени спирачки причини жестока катастрофа в село Дерик, град Мардин, Югоизточен Анадол, след като се врязал в тълпата от хора, които се намирали край пътя заради станало вече пътно-транспортно произшествие. По неокончателни данни 16 души са загинали и 29 души са ранени, някои от които са в тежко състояние. Има опасения, че броят на жертвите ще се увеличи.

На мястото на трагичното произшествие се е била събрала голяма тълпа от хора, тъй като преди това друг тир, също с повредени спирачки, блъснал две коли близо до местната бензиностанция и се преобърнал. При първия инцидент загинали 2 деца и били ранени няколко души. Хората се били събрали да помагат на пострадалите. В това време вторият тир с повредените спирачки се врязал в тълпата и буквално помел хората.

Други шестима губят живота след сред като по сходен начин станат инциденти на магистралата до град Газиантеп. Там пътнически автобус излиза от пътя и докато пожарната, медицински екипи и журналисти са на място, друг автобус се разбива на 200 метра от тях, плъзва се и връхлита събралите се хора. Загиват 16 души, сред тях пожарникари, медици и журналисти. Ранени са други 21 души.

Министърът на правосъдието Бекир Боздаг е разпоредил на републиканската прокуратура в Мардин да разследва причините за произшествието.

mediapool.bg