Кламер БГ - Новини: Южна Корея и САЩ стартираха мащабни военни учения

Южна Корея и САЩ стартираха мащабни военни учения

Свят

|
Пон, 22 Авг 2022г. 12:55ч.
Южна Корея и САЩ стартираха мащабни военни учения

Снимка: Архив

Започнаха съвместните военни учения на Южна Корея и Съединените щати Ulchi Freedom Shield, съобщи южнокорейската информационна агенция Yonhap.

Според доклада маневрите "възобновяват широкомащабно полево учение, прекъснато преди четири години, тъй като съюзниците се стремят да укрепят отбраната на фона на нарастващите ядрени и ракетни заплахи от страна на Северна Корея".

Ученията ще продължат до 1 септември и включват тренировки при извънредни ситуации. По-специално, това са планове за отблъскване на севернокорейски атаки и защита на по-голямата част на Сеул, последвани от трениране на операции за контраатака.

Според южнокорейското министерство на отбраната ученията включват "различни сценарии от реалния живот, включително откриване на самоделни взривни устройства в атомни електроцентрали, пожар в завод за полупроводници, парализиране на банковата мрежа, тероризъм на летища и атаки с дронове".

Медиите отбелязват, че учението може да предизвика силна негативна реакция от страна на Пхенян, за което Сеул и Вашингтон "остават бдителни".

mediapool.bg