Кламер БГ - Новини: Десет ученика поеха управлението на АЕЦ "Козлодуй" за ден

Десет ученика поеха управлението на АЕЦ "Козлодуй" за ден

България

|
Вт, 10 Май 2022г. 16:48ч.
Десет ученика поеха управлението на АЕЦ "Козлодуй" за ден

Десет ученика поеха управлението на АЕЦ

Десет ученика от училища в Козлодуй поеха във вторник ръководните позиции в ядрената централа в града в рамките на 20-то издание на инициативата "Мениджър за един ден", организирана от "Джуниър Ачийвмънт България".

В ролята на мениджъри в атомната електроцентрала за един ден бяха ученици от Професионалната гимназия по ядрена енергетика "Игор Курчатов" и възпитаници на средното училище "Христо Ботев" в Козлодуй.

Те споделиха отговорностите и напрегнатия ритъм в ежедневието на ръководителите на атомната централа, видяха динамиката в работата на индустриално предприятие от такъв мащаб, придобиха нови знания и умения, съобщи ядреният оператор.

В работния им график са били включени конкретни дейности, специфични за съответните позиции, както и тренинг за развитие на мениджърски умения. Гимназистите са се запознали със стипендиантската и стажантската програма на АЕЦ "Козлодуй", чиято цел е да осигури подкрепа за ученици и студенти в пътя им към кариера в ядрената енергетика. Те са посетили важни обекти на площадката – командната и машинната зала на VІ блок и Откритата разпределителна уредба.

Тазгодишната проява е под мотото "Силата на един екип" и младежита са успели да се запознаят с отличната координация на добре сработения колектив от висококвалифицирани и мотивирани експерти на ядрената централа.

Накрая те са си тръгнали със специални сертификати за своето участие в инициативата "Мениджър за един ден".

mediapool.bg