Кламер БГ - Новини: Депутатът беглец вече втори ден не смята да напуска ГЕРБ

Депутатът беглец вече втори ден не смята да напуска ГЕРБ

България

|
Ср, 21 Май 2014г. 10:13ч.
Депутатът беглец вече втори ден не смята да напуска ГЕРБ

Членувам в политическа партия ГЕРБ, потвърди в сряда пред Нова телевизия депутатът беглец Даниел Георгиев. Покрай него се разигра истински водевил, който все още няма логично обяснение.

Всичко започна в понеделник, когато лидерът на ”България без цензура” Николай Бареков съобщи, че Георгиев ще се присъедини към партията му. От парламентарната група на ГЕРБ заявиха, че не знаят за такива намерения на колегата си, а той самият бе неоткриваем. По-късно вечерта от пресцентъра на парламента съобщиха официално, че Георгиев е подал заявление за напускане на групата на ГЕРБ.

Във вторник Георгиев се появи се на една сцена до Николай Бареков, който го обяви за нов член на партията си. Веднага след това обаче последва ново врътване и депутатът оттегли заявлението си напускане на ГЕРБ и декларира лоялността си към партията на Бойко Борисов.

В отговор на въпрос дали е приятел с Николай Бареков депутатът отговори, че се познават, но не са толкова близки. Той обясни в сряда, че след изявлението му в парламента Бареков му се е обадил и го е попитал дали може да присъства на тяхната пресконференцията в Бургас и тъй като е имал работа и пътувал натам, отишъл на мероприятието.

”В политиката нещата понякога се случват с мръсни ходове, а аз съм много лоялен и дипломатичен. Чувство за срам нямам”, каза Георгиев.

Той разказа, че от месеци срещу него тече медийна атака от различни политически сили за неговото напускане на ГЕРБ и присъединяването му към друга партия.

”С това, че в един ден, едно след друго, пуснах заявления за напускане и след това за оставане, показах, че не искам да се гледа в моя джоб и оставам в ГЕРБ”, обясни той.

”Един субект чака от месеци наред да входирам подобно заявление. Така показах, че не ме е страх нито от единия, нито от другия ход, но държа на втория”, обясни мистично Даниел Георгиев.

Попитан дали е бил заплашван, както твърди Бареков, той отговори, че такова нещо няма и тези твърдения са несериозни.

”Не мога да си обясня защо има такъв интерес към мен, не мисля, че заслужавам такова огромно внимание”, допълни още Георгиев. Той каза, че не са му предлагали пари, за да напусне ГЕРБ. ”Нито една партийна централа не разполага с толкова пари, по простата причина, че не съм за продан”, каза още депутатът.

mediapool.bg