Кламер БГ - Новини: Депутат от "Продължаваме промяната": С ДПС нямаме място в едно европейско семейство

Депутат от "Продължаваме промяната": С ДПС нямаме място в едно европейско семейство

България

|
Вт, 31 Май 2022г. 13:44ч.
Депутат от "Продължаваме промяната": С ДПС нямаме място в едно европейско семейство

Депутат от

"Продължаваме промяната" и ДПС нямат място в едно европейско семейство, каза пред Нова тв депутатът от ПП Искрен Митев.

Изказването му идва, след като в понеделник премиерът и съпредседател на ПП Кирил Петков постави въпроси за ДПС и корупцията преди формацията му да се присъедини към групата на европейските либерали "Обнови Европа" (Renew Europe), чийто член е ДПС. "За мен е много важно като говорим за нулева толерантност към корупцията, тя да е от локална позиция към Брюксел. Да не си затваряме очите за европейската корупция. Важен е стандартът на ДПС към самите тях, те трябва да си зададат въпроси дали отговорят на новите стандарти", каза преди ден Кирил Петков.

По думите на Искрен Митев, ако ПП стане част от "Обнови Европа", то "България и "Продължаваме Промяната" ще имат своята дума".

Депутатът коментира и новия проектозакон за парични бонуси за лица, помогнали в разкриването на данъчни нарушители. "Има обсъждане един месец след като постъпят тези несъбрани до този момент данъци – 10% от тях ще бъдат плащани от НАП човекът, подал сигнал", обясни той и добави, че законопроектът трябва да осигури анонимност на лицата, подали сигнал.

Митев уточни, че се предвиждат санкции, които ще се прилагат при злоупотреби и подаване на фалшиви сигнали. "При 3 сигнала, които излязат без резултат – ще бъдете санкционирани", посочи народният представител.

"Това е един проектозакон. Той е вкаран като част от мерките в борба с инфлацията и справянето с нея. Той е в посока по-висока събираемост на данъците. Идеята е, за да има повече приходи в държавата, българските граждани и фирми да помогнат в събираемостта", поясни Митев. Той допълни, че "този законопроект трябва да се изчисти в детайли, защото има много рискове".

mediapool.bg