Кламер БГ - Новини: Депутат от "Има такъв народ" напусна парламента

Депутат от "Има такъв народ" напусна парламента

България

|
Ср, 09 Март 2022г. 14:49ч.
Депутат от "Има такъв народ" напусна парламента

Депутат от

Депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Венцислав Петков подаде оставка и парламентът прекрати пълномощията му като народен представител.

Оставката му бе приета със 145 гласа "за", два "против" и без въздържали се. По неофициална информация Петков отива в изпълнителната власт. До днес беше част от две комисии – тази по младежта и спорта и тази по транспорт.

Партиите в управляващата коалиция – "Продължаваме промяната", ИТН, "Демократична България" и БСП, се споразумяха още в началото на преговорите министрите сами да избират екипите си. Министърът на транспорта Николай Събев е от квотата на "Продължаваме промяната" и вероятно Петков няма да иде в неговия екип. Министър на спорта обаче е Радостин Василев от ИТН, който преди да заеме този пост беше и народен представител. Именно на негово място Петков влезе в парламента и вероятно сега ще стане част от екипа на Василев в министерството.

Венцислав Петков беше кандидат за депутат от ИТН в Плевен, след него в листата е Димчо Дешев, който обаче е поискал ЦИК да не го обявява за народен представител. Така в парламента на мястото на Петков се очаква да влезе Христинка Иванова, която е координатор на ИТН в Долна Митрополия.

mediapool.bg