Кламер БГ - Новини: Заподозреният за убийството в Сотиря остава под стража

Заподозреният за убийството в Сотиря остава под стража

България

|
Пон, 19 Авг 2019г. 16:56ч.
Заподозреният за убийството в Сотиря остава под стража

Окръжният съд в Сливен остави за постоянно под стража 21-годишния Мартин Трифонов, който е обвинен в убийство и изнасилване на седемгодишното момиче от сливенското село Сотиря. Съдът заседава при закрити врата в областната болница в Сливен, където Трифонов е настанен след залавянето му на 16 август. Той бе прострелян в краката при акцията по задържането му.

Състоянието на Трифонов не е позволило да бъде транспортиран до съда. Заподозреният е обвинен за убийство на малолетно дете по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство. Най-тежкото наказание по тези престъпления е доживотен затвор без право на замяна.

Задържаният е направил пълни самопризнания и казва, че осъзнава какво е направил. При изследвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов. Защитата му няма да обжалва постоянното задържане под стража.

"Дал е обяснение за своето поведение с прекомерната употреба на алкохол, обяснил е механизма за причиняване на нараняванията. Използвал е камък, което съвпада с причината за настъпване на смъртта – тежка черепно-мозъчна травма", съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ. По думите й разследването е доказало, че обвиненият за тежкото престъпление е закупил алкохол от местното заведение.

Прокурор Арнаудова обясни, че нямат данни за неадекватна първа медицинска помощ при детето, каквито обвинения имат близките. Тя каза още, че травмата на момичето е била несъвместима с живота.

"Има и множество травми по тялото на детето – счупени са почти всички ребра, тежки разкъсвания. Абсолютно необратим е бил този процес", посочи Арнаудова.

В понеделник в Сливен е ден на траур. Пред сградата на общината има бдение в памет на детето, организирано в социалните мрежи. Хората ще настояват за справедлива присъда. Кметът на Сливен Стефан Радев в съболезнователно писмо също настоява извършителят да понесе най-суровото наказание, предвидено от закона за извършеното зверско престъпление.

mediapool.bg