Кламер БГ - Новини: "Демократична България" предлага кеят на Доган да стане за обществено ползване

"Демократична България" предлага кеят на Доган да стане за обществено ползване

България

|
Ср, 23 Март 2022г. 13:51ч.
"Демократична България" предлага кеят на Доган да стане за обществено ползване

Бившият депутат от "Демократична България" Димитър Найденов обяви, че предлага да се обмисли законова промяна, с която незаконният кей в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" да стане държавен и да бъде предоставен за обществено ползване.

Във вторник ДНСК съобщи, че удължението на кейовата стена пред летните сараи на Доган е изградено без необходимите строителни книжа.

За разлика от останалите незаконни постройки около резиденцията на Доган в парка "Росенец", в този случай има ясен собственик, който ще е отговорен за събарянето му, каза Найденов пред бТВ.

"Другите незаконни постройки около "Сараите", построени върху държавна земя, бяха приписани на "неизвестен извършител", и по тази причина всички граждани ще се наложи да платим от джоба си разходите по премахването им. За наша радост за незаконно построения кей има надлежно издаден акт за собственост, от който става ясно името на собственика и това е свързваната с почетния лидер на ДПС фирма "Хермес Солар", коментира той.

Според Найденов държавата трябва да задължи собственика на незаконния строеж да си поеме разходите по премахването му, както е по закон.

Той лансира и възможността да се намери начин кеят да се запази и всички граждани да имат достъп до него.

"Още по-добре би било държавата да помисли за законодателна инициатива, за да може построеното в акваторията скъпо съоръжение да бъде запазено, като държавна собственост, и да бъде предоставено за обществен достъп на българските граждани", коментира той.

mediapool.bg