Кламер БГ - Новини: Делфинариум Варна връща плуването с делфини

Делфинариум Варна връща плуването с делфини

България

|
Четв, 27 Апр 2023г. 17:08ч.
Делфинариум Варна връща плуването с делфини

Плуването с делфини е любима атракция на варненци и гостите на морската столица, сн. Делфинариум

Във Варненския делфинариум отново ще може да се плува заедно с делфините, съобщиха от дружеството в четвъртък. Атракцията бе временно преустановена заради Covid, но се възобновява на 1 май.

Тя ще е разрешена само за навършилите 12 години, коите не трябва да страдат от кожни, психически или други тежки болести, които биха се усложнили във водна среда. Освен това е строго забранено да се влиза при делфините след употребата на алкохол.

Това не е медицинска или лечебна процедура, поясняват от атракциона.

Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки. Въпреки това трябват умения за плуване поне на елементарно ниво. Дълбочината в басейна е 3 м, а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса.

Контактът с делфини се осъществява в група от максимум шестима души. Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да се прави по време на плуването. Подписва се и декларация, че посетителят е запознат, разбира условията и ще спазва указанията на треньорите.

Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф срещу заплащане. Той заснема всеки участник поотделно, а кадрите се изпращат по имейл. Възможно е получаване и на хартия срещу допълнителна такса.

Делфинариумът прави по две представления на ден - в 12 ч. и в 15.30 часа, изнасяни от делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Те изпълняват скокове на височина, двойно салто, троен аксел. Част от пред9ставлението е спасяване на човек във водата.

Делфините също така пеят и танцуват - рокендрол и валс. Част от шоуто е и тяхната игра на футбол с публиката.

Билети за атракциите може да се купят онлайн https://dolphinariumvarna.bg или на касата на делфинариума в деня на представлението.

mediapool.bg