Кламер БГ - Новини: Движението през натоварено кръстовище в центъра на София е ограничено за месец

Движението през натоварено кръстовище в центъра на София е ограничено за месец

България

|
Ср, 20 Окт 2021г. 11:30ч.
Движението през натоварено кръстовище в центъра на София е ограничено за месец

Движението през натоварено кръстовище в центъра на София е ограничено за месец

Движението през едно от натоварените кръстовища в центъра на София е ограничено за един месец от днес - 20 октомври. Причината е ремонтът на трамвайна линия №5, съобщи Столична община.

Става въпрос за кръстовището на бул."Цар Борис III" и бул."Акад. Иван Евстатиев Гешов".

Въведена е временна организация на движението, която забранява преминаването на автомобили по западното пътно платно на бул. "Акад. Иван Е. Гешов" от страната на кв."Хиподрума".

Остават отворени за движение пътните платна по бул. "Акад. Иван Ев. Гешов" под бул. "Цар Борис III" двупосочно.

Автомобилното движение по бул. "Акад. Иван Ев. Гешов" в посока бул. "Константин Величков" не се затваря и се осъществява по обичайните маршрути, с известно стеснение на пътните платна преди кръстовището.

Въпреки че в съобщението на Столична община беше посочено, че движението ще бъде спряно още в полунощ, тази сутрин между 7 и 8 часа това все още не беше направено, установи проверка на Mediapool. Светофарът светеше на жълта предупредителна светлина и автомобилите имаха възможност да преминават, което създаваше хаос и предпоставка за пътни инциденти.

Заради затварянето на западното платно на кръстовището се променя маршрутът на автобусите по линия №74 в посока ж.к. "Гоце Делчев". Те ще се движат от бул. "Ген. Тотлебен" по бул. "Пенчо Славейков", по бул. "Георги Софийски" и наляво по бул. "Акад.Иван Ев. Гешов" по постоянния си маршрут. Разкрива се и нова временна спирка на бул. "Пенчо Славейков" при ул. "Абоба".

На ул. "Алабин" приключва изграждането на новия релсов път. Продължава работа по контактната мрежа. Очаква се в средата на ноември основните дейности да приключат.

След това ще започне работа в кръстовището на бул. "Христо Ботев", което ще се работи на етапи, без пълно затваряне на движението, съобщават от Столична община.

mediapool.bg