Кламер БГ - Новини: Две близначета са паднали от осмия етаж във Варна

Две близначета са паднали от осмия етаж във Варна

България

|
Съб, 21 Май 2016г. 15:06ч.
Две близначета са паднали от осмия етаж във Варна

Две братчета, близначета на около година и половина, са паднали от прозореца на дома си в центъра на Варна, съобщи БТА, като се позовава на пресцентъра на полицията в града.

Сигналът за инцидента е подаден около 8.00 часа в събота. Жилището, от което са паднали децата, се намира на осмия етаж на жилищен блок на улица "Петър Райчев".

Едното от децата е починало на място. Другото е със стабилизирани основни жизнени показатели, но с опасност за живота, съобщи доктор Веселин Власатов от реанимацията в МБАЛ "Св. Анна" в града. По думите му най-тежко е засегнат белият дроб на момчето. То вече е оперирирано - поставен му е плеврален дрен на едната гръдна половина, тъй като има тежка травма на двата бели дроба.

"Има най-различни кръвонасядания в голяма част от тялото, но опасността идва от белия дроб и от мозъка", поясни д-р Власаков. Според него детето има шанс за живот, но това ще се разбере в следващите дни.

По думите на доктора, на този етап са стабилизирани основните функции. "Вероятно има и травми в мозъка, въпреки че не се видя на първия компютърен томограф, който направихме", каза още началникът на реанимацията в "Света Ана", цитиран от "Фокус".

Все още органите на реда изясняват обстоятелствата около трагедията. Не е ясно дали става дума за нещастен инцидент или за престъпление.

mediapool.bg