Кламер БГ - Новини: Депутат от партията на Кунева: Президентът трябва да е патриот и да е от десния център

Депутат от партията на Кунева: Президентът трябва да е патриот и да е от десния център

България

|
Съб, 21 Май 2016г. 17:37ч.
Депутат от партията на Кунева: Президентът трябва да е патриот и да е от десния център

Следващият президент трябва да има патриотичен и десноцентристки профил, каза в Шумен депутатът от Реформаторския блок /РБ/ и от партията на Меглена Кунева Движение България на гражданите (ДБГ) Димитър Делчев.

"Президентът трябва да защитава върховенството на закона, включително съдебната реформа, и да се грижи за националната сигурност на страната", очерта профила на бъдещия държавен глава Делчев. Той каза, че в най-скоро време реформаторите ще влязат в преговори с ГЕРБ и с Патриотичния фронт, за да излезе управляващата коалиция с единна президентска кандидатура, която да се противопостави на очертаващата се лява коалиция.

Депутатът информира, че законопроектът за промени в Избирателния кодекс вече е подписан от партиите от мнозинството и още в първия работен ден след празниците ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание. "Подписахме го в петък. Режимът за разкриване на секции в чужбина ще бъде либерализиран, но ще има ограничение за броя на секциите - до 35. Миналата година в Турция имаше 139. Целта на промените е да гарантират, че българите зад граница ще имат възможност да гласуват удобно и сигурно", каза Делчев.

Антикорупционният закон ще бъде разгледан във водещата правна комисия и веднага след това ще влезе в пленарната зала, добави още депутатът от РБ и член на правната комисия в парламента.

mediapool.bg